Zpět

Krušnohorská magistrála

Zpět na seznam článků

Úsek Krušnohorské magistrály v okolí Cínovce má na starosti Sport centrum Bouřňák, o. p. s., které zajišťuje úpravu celkem 60 kilometrů běžeckých tras od Nového Města přes Moldavu, Cínovec, Mikulov, Dubí až po Fojtovice a na Komáří vížku. Kromě samotné magistrály, která je v běžeckých mapách značená červeně, si můžete zaběhat také na desetikilometrovém zeleném lyžařském okruhu, pětikilometrovém modrém a na žlutě značených turistických trasách. Sport centrum Bouřňák je členem občanského sdružení Krušnohorská bílá stopa, které zajišťuje údržbu běžecké stopy na celé Krušnohorské magistrále.

Pokud se budete chtít vydat trochu dál, zkuste překročit hranice. Jednoznačným sportovním centrem východní části Erzgebirge (saské části Krušných hor) je městečko Altenberg. Vedle krátké sjezdovky a bobové dráhy tu na vás čekají hlavně desítky kilometrů takzvaných „loipen“ neboli upravovaných běžkařských stop. Ty jsou sice dobře značené, s rozcestníky a leckde i mapou téměř na každé křižovatce, přesto je dobré si plánek tras trochu nastudovat předem. Běžeckých okruhů tady mají pět (značené jsou L1 až L5) a dalších běžeckých tras je devět (S1 až S9).

A jak se tam dostanete? Na Cínovec dojedete autem po hlavní silnici z Teplic. Milovníci vlaků mohou zvolit atraktivní horskou železnici, vedoucí z Mostu přes Hrob a Dubí až do Moldavy. V tom případě se vydejte na Cínovec od železniční zastávky Mikulov – Nové Město.

GPS: 50°43'29.53"N, 13°45'57.76"E
Bod zájmu: Sport, Příroda
Určeno pro: Rodina, Zdatný turista, Senior, Školní kolektiv
Jak: Autem, Na kole, Pěšky, Na běžkách
Praktické informace:
Web: www.scbournak.cz
Email: info@scbournak.cz
Telefon: +420 417 822 727

Galerie