Zpřísňující opatření platné od 21. 10. 2020 Od středy 21.10. 2020 se rozšiřuje povinnost nosit rouš… více informací
Zpět

Ochrana osobníchů údajů (GDPR)

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 z 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen „GDPR“) a zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, stanovují rozsah ochrany osobních údajů, který musí být promítnut, v případě původce povinného výkonem spisové služby podle ustanovení § 3 odst. 1 zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví            a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, také do oblasti spisové služby.  

Každý původce, který vede ve smyslu ustanovení § 63 zákona o archivnictví povinně spisovou službu, proto musí dodržovat všechny tyto požadavky, tedy musí zabezpečit jejich realizaci prostřednictvím vnitřních opatření. Dnem 25. května 2018 se však jeho úloha v oblasti ochrany osobních údajů rozšiřuje. Původce jako správce osobních údajů musí zajistit realizaci požadavků plynoucích z GDPR v oblasti zpracování osobních údajů (tedy jakéhokoli systematické nakládání s nimi) a také plnit své povinnosti vůči subjektu údajů (fyzické osobě, jejíž osobní údaje jsou zpracovávány).

Správcem údajů pro Městský úřad Dubí je :

Mgr. Radek Kindl, kindl@mesto-dubi.cz, tel.: 775 446 665

Pověřencem (DPO) pro Městský úřad Dubí a Městskou policii Dubí je :

Mgr. Blanka Kohutková, poverenec@mesto-dubi.cz

 

Níže uvedené předtisky (formuláře) Vám mohou pomoci snáze se orientovat v problematice zpracování osobních údajů. Zjistíte-li nesoulad, nesouhlasíte-li se zpracováním Vašich osobních údajů, včetně fotografií na našich webových stránkách nebo v případě jiné potřeby, neváhejte kontaktovat správce nebo pověřence údajů.

Dokumenty